VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Četvrtak, 12 Srpanj 2018 07:21

Natjecaj za provedbu tipa operacije 7.2.1 Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda

Rate this item
(0 votes)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu Podmjere 7.2 Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije - provedba tipa operacije 7.2.1 Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu kroz ulaganje u javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda

Prihvatljivi prijavitelji su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje. Prijavitelj može podnijeti po jedan zahtjev za potporu za svaku jedinicu lokalne samouprave na čijem području pruža usluge javne vodoopskrbe/odvodnje.

Prihvatljive aktivnosti su one koje se provode u naselju s najviše 2.000 stanovnika, a obuhvaćaju građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) i/ili opremanje javnog sustava za:

  • vodoopskrbu
  • odvodnju i/ili
  • pročišćavanje otpadnih voda.

 Prihvatljivi troškovi obuhvaćaju troškove

  • građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) građevina
  • kupnja i ugradnja opreme za  građevine koje su predmet gradnje ili rekonstrukcije, uključujući računalni softver do tržišne vrijednosti
  • opći troškovi koji obuhvaćaju:
    • troškove stručnjaka i konzultanata vezane za pripremu dokumentacije za natječaj, u iznosu do 2 % od iznosa prihvatljivih troškova projekta bez općih troškova, ali ne više od 10.000 eura u kunskoj protuvrijednosti
    • troškove projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih usluga, elaborata i certifikata, troškove nadzora i vođenja projekta te troškove pripreme dokumentacije i provedbe postupka nabave u iznosu koji čini razliku između troškova navedenih u prethodnoj točci i gornje granice od 10 % od iznosa prihvatljivih troškova projekta bez općih troškova.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u ovom natječaju iznosi 200.000.000,00 HRK. Najniža vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 30.000 EUR, a najviša vrijednost 1.000.000 EUR. Najniža ukupna vrijednosti projekta iznosi 30.000 EUR, dok najviša ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.250.000 EUR. Intenzitet potpore iznosi najviše 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Projektni prijedlog može se podnijeti od 10.09.2018. godine od 12:00 sati do 12.10.2018. godine do 12:00 sati.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje, a za više informacija o natječaju javite nam se na 042-422-200 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Last modified on Četvrtak, 12 Srpanj 2018 07:27