VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 06:51

Poziv na dostavu projektnih prijedloga za certifikaciju proizvoda

Rate this item
(0 votes)

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta otvorilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Certifikacijom proizvoda do tržišta.

Predmet poziva je pružanje potpore za certifikaciju proizvoda, odnosno postupak ocjene sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom (u skladu s direktivama EU i drugih zemalja i odgovarajućim normama na koje se pozivaju direktive) uključujući provođenje postupka ocjene sukladnosti.

Prihvatljivi prijavitelji moraju biti pravne ili fizičke osoba koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014.

Prihvatljive aktivnosti odnose se na aktivnosti potrebne za certifikaciju proizvoda, odnosno ocjenjivanje sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom (u skladu s direktivama EU i drugih zemalja i odgovarajućim normama na koje se pozivaju direktive).

Ukupno raspoloživa sredstva unutar ovog poziva iznose 30.000.000,00 kuna. Najniži iznos potpore iznosi 20.000,00 kuna, dok najviši iznos potpore iznosi 1.000.000,00 kuna.

Intenzitet potpore ovisi o veličini prijavitelja te iznosi:

  • Do 85% prihvatljivih troškova za mikro i malo poduzeće,
  • Do 65% prihvatljivih troškova za srednje poduzeće.

Prijave na javni poziv moguće je predati od 18. lipnja 2018. godine, a sam poziv otvoren je do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do potrošnje sredstava.

Detalje poziva i cjelokupna dokumentacija dostupi su ovdje.