VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Srijeda, 21 Ožujak 2018 10:24

LAG Sjeverozapad raspisao natječaj za tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Rate this item
(0 votes)

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad raspisala je danas natječaj za provedbu tipa operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Mjera 6.3. ruralnog razvoja namijenjena je isključivo malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG natječaju iznosi 2.568.594 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 eura, odnosno 111.678,00 kuna.

Rok za podnošenje prijave projekata teče od 5. travanja do 7. svibnja ove godine, a prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a Sjeverozapad koji obuhvaća općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica i gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

Bespovratna financijska sredstva bit će dodijeljena za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a OPG-ovi će moći kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Sve ostale potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći OVDJE.

U cilju pojašnjenja natječaja, natječajne dokumentacije i načina podnošenja prijava LAG Sjeverozapad će održati radionice, i to u:

  • u Vidovcu u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine u 18 sati u prostorijama Općine Vidovec, Trg sv. Vida 9, Vidovec,
  • u Lepoglavi u utorak, 27. ožujka 2018. godine u 18 sati u prostorijama Doma kulture, Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava,
  • u Varaždinu u srijedu, 4. travnja 2018. godine u 13 sati u Županijskoj palači, Franjevački trg 7, Varaždin.

 

Last modified on Četvrtak, 22 Ožujak 2018 07:00