VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Četvrtak, 08 Veljača 2018 18:34

AZRA pripremila projekte energetske obnove u vrijednosti 181 milijun kuna!

Rate this item
(0 votes)

Krajem prošle godine, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja otvorilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga za 'Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'.

U okviru Poziva Ministarstvo je osiguralo 380 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, ali je i najavljeno kako u slučaju iskorištenja sredstava postoji mogućnost povećanja navedene alokacije.

Varaždinska je županija prepoznala mogućnost ali i važnost apliciranja na spomenuti Poziv te je Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA krenula u suradnji s projektantima u pripremu preko 20 projekata ukupne vrijednosti gotovo 182 milijuna kuna.

-Radi se o obnovi javnih zgrada, u najvećoj mjeri školskih objekata na kojima će se građevinskim zahvatima smanjiti potrošnja energenata za najmanje 50 posto. Osim uštede energije, ovim će se zahvatima poboljšati infrastrukturno stanje zgrada i obnoviti dotrajala stolarija te će se učenicima i djelatnicima institucija znatno poboljšati životni i radni uvjeti, riječi su direktora Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslava Lukačića.

Lukačić ističe da su za potrebe pripreme projekata svi djelatnici AZRA-e bili u punom pogonu. -Naši su zaposlenici pripremali projekte za škole iz Nedeljanca, Varaždinskih Toplica, Lovrečana, Novog Marofa, Cvetlina, Donje Voće, Martijanca, Radovana ali i za Srednju školu Ivanec te Drugu gimnaziju Varaždin. Osim škola, AZRA je pripremala projekte energetske obnove i drugih javnih zgrada, poput Vodotornja, Odjela psihijatrije i zgrade poliklinike Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, te Vatrogasnog doma DVD-a Bednja, Društvenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj, Gradske uprave Grada Sveti Ivan Zelina, Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i zgrade Mikrobiologije u Varaždinu. Svi navedeni projekti vrijednosti su 181.655.208,83 kune, naglašava Lukačić te pojašnjava kako su preko 98 milijuna bespovratna sredstva dok će preostalih 83 milijuna osigurati prijavitelji iz svojih proračuna.

Last modified on Petak, 09 Veljača 2018 19:37