VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Subota, 13 Siječanj 2018 07:51

Konferencija o mogućnostima financiranja projekata u sklopu programa Europa za građane

Rate this item
(0 votes)

Ured za udruge kao Kontakt točka programa Europa za građane poziva građane na konferenciju Europa za građane/ke, koja će se održati u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Zagrebu, u kongresnom centru Forum.

Događaj se organizira ne bi li se šira javnost informirala o mogućnostima financiranja projekata u sklopu ovog programa, a bit će to prilika da se predstave primjeri dobre prakse iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Program Europa za građane 2014-2020 jedan je od centraliziranih programa Europske unije s ciljem promicanja suradnje među europskim zemljama, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Svrha Programa jest poticati promišljanje zajedničke povijesti i razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Programom se također nastoji osnaživati interkulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i regionalne samouprave između zemljama članicama Programa.

To će ujedno biti izvrsna prilika da se javnost informira o programu, kao i da vlastite projektne ideje uklope u neki od četiri objavljena natječaja: 1. Europsko sjećanje te 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva, s krajnjim rokom prijave 1. ožujka 2018. do 12 sati.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti putem prijavnice, kojoj možete pristupiti ovdje, a potvrdu o sudjelovanju ćete zaprimiti najkasnije do srijede, 24. siječnja 2018. godine. Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Tijekom konferencije svi zainteresirani moći će se prijaviti i na radionicu za razradu projektnih ideja, koja će se održati u četvrtak, 8. veljače 2018. godine, u kongresnom centru Forum, u Zagrebu.

Na radionici su dobrodošle prisustvovati sve one organizacije koje će u međuvremenu pripremiti projektne prijedloge za prijavu na neki od spomenutih natječaja, a  tijekom radionice će moći dobiti stručne prijedloge za poboljšanje svojih projektnih ideja. Prednost prijave će imati sudionici konferencije, a za preostala mjesta ćemo naknadno objaviti poziv.

Last modified on Srijeda, 17 Siječanj 2018 08:01