VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Srijeda, 11 Listopad 2017 08:25

Obilježeno 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu

Rate this item
(0 votes)

Bruxelles, 10. listopada 2017. – Proslavi 10. obljetnice postojanja nazočili su brojni gosti ali i hrvatske zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu.

Ovog se tjedna u srcu Europske unije slavi 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu i 10 godina Predstavništva Slavonije i Baranje, zaslužne za izravnu komunikaciju s europskim tijelima koja odlučuju o odobravanju i usmjeravanju sredstava za razvojne projekte kandidirane za sredstva Europske unije.

Ured hrvatskih regija u Bruxellesu osnovala je Varaždinska županija i Agencija za razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. 2007. godine s ciljem bolje integracije hrvatskih gradova i županija u europski prostor obuhvaćajući političke, ekonomske i socijalne razine društva.
-Putem Ureda njeguje se međuregionalna suradnja, razvijaju se partnerstva, potpomažu zajednički projekti na razini gradova i županija i prate zbivanja u Europskoj uniji čime se omogućava partnerima da uspješnije koriste sredstva regionalne politike i fondova Europske unije i uvjeren sam da će se aktivnosti Ureda nastaviti s jednakom ili još većom suradnjom kako bi doprinijeli snažnijem razvoju naših regija, rekao je tom prilikom zamjenik župana Robert Vugrin.

Proslavi je nazočio i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA-e d.o.o. Krunoslav Lukačić, koja je osnovala Ured hrvatskih regija u Bruxellesu, s ciljem pružanja tehničko-savjetodavne pomoći županijama, gradovima i općinama, partnerima Ureda.

-AZRA već 12 godina uspješno radi na privlačenju EU sredstava u Varaždinsku županiju, javnom i privatnom sektoru ne bi li osigurali što ravnomjerniji razvoj, a to nam i prema Zakonu o regionalnom razvoju, Agenciji kao regionalnom koordinataru i osnovna zadaća. Zahvaljujem na suradnji Razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, kao i partnerima županijama Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj i gradovima Varaždinu, Rijeci i Koprivnici te Općini Vidovec što uspješno sudjeluju u radu najvećeg Ureda Hrvatskih regija po broju partnera, istaknuo je prilikom obraćanja sudionicima direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, koji se zahvalio i svim dosadašnjim djelatnicima Ureda, Damiru Plešeu, Lei Poljančić, Iris Jakupić, Zvonki Gverić i Andreji Lepen koja trenutno radi u Uredu hrvatskih regija.

Obilježavanju 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu i 10 obljetnice postojanja Predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu nazočile su hrvatske zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu, kojima su u znak potpore Uredu darovana domaća licitarska srca. Gosti proslave bili su oduševljeni proizvodima licitarke Slavice Gladović iz Klenovnika, čije je rukotvorine UNESCO proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva.

Last modified on Srijeda, 11 Listopad 2017 11:07