VIJESTI

Na ovoj stranici možete čitati sve vijesti koje se tiču AZRA-e, Varaždinske županije, otvorenih natječaja, najava i drugih važnih obavijesti. Odabir kategorija dostupan je kao podizbornik pod vijestima s lijeve strane.

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Petak, 18 Kolovoz 2017 12:01

AZRA četvrti put zaredom u projektu Pomoćnika u nastavi

Rate this item
(0 votes)

Varaždin, 18. kolovoza 2017. godine - Varaždinskoj je županiji u sklopu natječaja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ odobren projekt “Ja mogu”, u iznosu od gotovo 10,7 milijuna kuna.

Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA je za Varaždinsku županiju prijavila projekt koji će kroz osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za 73 učenika s teškoćama olakšati njihovo sudjelovanje u socijalnim i odgojno-obrazovnim procesima i doprinijeti poboljšanju njihovih obrazovnih postignuća, uspješnijoj socijalizaciji i emocionalnom funkcioniranju s ciljem ostvarivanja napretka u razvoju njihovih vještina i sposobnosti te osposobljavanjem za samostalni život i rad.

Ukupna vrijednost projekta je 10.691.224,80 kuna od čega je 92 posto sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., dok će se preostalih 8 posto sredstava osigurati iz županijskog proračuna.

Provedba projekta trajati će četiri školske godine, počevši od predstojeće 2017./18 godine. Prije početka svake školske godine ažurirat će se lista učenika kojima će takva pomoć biti omogućena, te u skladu s time, sklapati partnerstva sa školama koje ta djeca pohađaju. Prve godine provedbe projekta pomoćnika odnosno stručnog komunikacijskog posrednika imat će 53 djece kojem je takva pomoć najpotrebnija, a prema procjeni stručnog povjerenstva Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

- Ovo je četvrti projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u Varaždinskoj županiji na kojem kao partner sudjeluje i AZRA. Aktivna pomoć kod pripreme i provedbe projekta AZRA-in je doprinos ispunjenju cilja povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim obrazovnim ustanovama, ističe direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić.

Last modified on Utorak, 29 Kolovoz 2017 06:04