BRUXELLES

Predstavništva nekoliko stotina europskih regija djeluju u političkom i administrativnom sjedištu Europske unije

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

O Uredu

Svrha otvaranja ovakvih ureda je omogućavanje boljeg i bržeg pristupa informacijama, povezivanje i "umrežavanje" s ostalim europskim regijama te posredno promoviranje interesa pojedinih regija pri Europskoj uniji.

Otvorivši Ured hrvatskih regija u Bruxellesu u ožujku 2007. u suradnji s regionalnim uredom Štajerske te pozvavši na suradnju i zajednički nastup ostale zainteresirane hrvatske gradove i županije, Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA d.o.o. je dala jasan odgovor na potrebu da se hrvatska lokalna i regionalna tijela vlasti uključe u proces pristupanja EU u ranoj fazi.

U slučaju da imate dodatnih pitanja o Uredu, molimo Vas da kontaktirate:

Maja Lehman

Agencija za razvoj Varaždinske županije

Kratka 1

Tel: +385 42 422 200

Fax: +385 42 422 208

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Andreja Lepen

 

Croatian Regions Office

Rue Montoyer 18b, 1000 Bruxelles

GSM +32 491 87 42 71

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

url: www.croatianregions.eu

Vizija

Ured hrvatskih regija u Bruxellesu doprinosi procesu integracija hrvatskih gradova i županija u europski prostor obuhvaćajući političke, ekonomske i socijalne razine društva. Njegujemo međuregionalnu suradnju, razvijamo partnerstva, potpomažemo zajedničke projekte na razini gradova i županija te pratimo zbivanja u Europskoj Uniji čime poboljšavamo mogućnosti našim članovima da se uspješnije koriste sredstvima regionalne politike i fondova Europske unije.

Misija

Ured hrvatskih regija u Bruxellesu promiče interese jedinica lokalnih i regionalnih (područnih) samouprava u Republici Hrvatskoj pri Europskoj Uniji, prati i prikuplja relevantne informacije s područja europskih politika, europskih integracija i Europske unije općenito, radi na umrežavanju i povezivanju s ostalim europskim gradovima i regijama, posredno zastupa interese gradova i županija koje zastupa pri europskim institucijama, doprinosi povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti hrvatskih regija na području Europske unije te pomaže hrvatskim gradovima i županijama da što bolje iskoriste sredstva iz europskih fondova koja su na raspolaganju Republici Hrvatskoj.

Članovi

  • Varaždinska županija
  • Zagrebačka županija
  • Međimurska županija
  • Krapinsko-zagorska županija
  • Grad Koprivnica
  • Grad Varaždin
  • Grad Rijeka
  • Općina Vidovec
  • Agencija za razvoj Varaždinske županije

Lokacija

Smješteni smo u u sjedištu briselske EU četvrti na adresi Rue Montoyer 18B/2 (Metro Trone). U istoj zgradi nalaze se i regionalni ured Slavonije i Baranje te novinski portal EU Observer. Ured hrvatskih regija je savršeno pozicioniran da djeluje kao poveznica između europskih institucija s jedne, te lokalnih i županijskih vlasti s druge strane, te da im omogući vrijednu prisutnost u europskom političkom i administrativnom središtu. Ured hrvatskih regija na svojoj lokaciji raspolaže s uredskim prostorom te sobom za sastanke. Za potrebe smještaja izaslanstva gradova i županija iz Republike Hrvatske, Ured hrvatskih regija raspolaže s udobnim i prostranim stanom na adresi Rue Jean Stas (Metro Louise).