PROJEKTNI ODJEL

Glavni zadatak Projektnog odjela je izrada i provedba projekata financiranih sredstvima različitih donora, a čija provedba izravno doprinosi socio-ekonomskom razvoju Varaždinske županije i Republike Hrvatske

AZRA d.o.o.

Agencija za razvoj Varaždinske županije - Vama na usluzi već 10 godina.

Glavni zadatak Projektnog odjela je izrada i provedba projekata financiranih sredstvima različitih donora, a čija provedba izravno doprinosi socio-ekonomskom razvoju Varaždinske županije i Republike Hrvatske.

U Odjelu radi devet stručnjaka koji se bave razvojem i provedbom projekata, a najveće iskustvo imamo u razvoju i provedbi projekata financiranih iz nacionalnih i EU sredstava. Svojim klijentima pružamo i uslugu tehničke pomoći u provedbi njihovih projekata; najčešće ih pratimo sve od faze razvoja projekta pa do završnog plaćanja, ali i „uskačemo“ kao pomoć našim klijentima kad „zagusti“ i privodimo kraju ili izradu projektnog prijedloga ili provedbu projekta.

Nudimo i usluge savjetovanja i obrazovanja u području razvoja projektnih prijedloga i provedbe projekata, upoznajemo svoje klijente sa sustavom pripreme i provedbe EU projekata u RH, procedurama prijave, postupkom evaluacije i provedbe projektnih prijedloga/projekata, obvezama izvještavanja, financijskim planiranjem i izvršenjem proračuna projekta…

Bavimo se i informiranjem naših klijenata i javnosti o mogućnostima financiranja projekata, putem objava na našoj web stranici, objavama u elektroničkim i tiskanim medijima te kroz individualne razgovore, kao i organizirana javna doganja.

Obratite nam se, zajedno ćemo lakše, brže i bolje!

Usluge projektnog odjela

Informiranje i promocija

U poslu vam je potrebna specifična informacija vezana za projekte; zanima vas konkretni natječaj, kad će sljedeći poziv, jesu li objavljeni rezultati nekog poziva… – pitajte nas, odnosno pogledajte na našoj web stranici. Možda se informacija koja vam je potrebna već nalazi na našoj web stranici i neki je od naših stručnjaka već utrošio svoje vrijeme da ju sazna pa vi ne morate trošiti svoje vrijeme! Možemo zajedno organizirati i događanje na kojem ćemo, primjerice, određeni natječaj prezentirati specifičnoj ciljnoj skupini. Ako je neki projekt odobren za financiranje – mi to želimo znati i dodatno vas promovirati na našoj web stranici. Obratite nam se s povjerenjem.

Obrazovanje

Svi su čuli za „EU novac“. Međutim, osim same struke, rijetki u svojoj interpretaciji zahvaćaju svu silu sadržaja te fraze. Ako želite saznati više o tome tko to „ima“ EU novac, kako do njega i pod kojim uvjetima, za vas osmišljavamo i prilagođavamo edukacije, bilo in-house ili one namijenjene skupinama dionika iz šire javnosti.

Provedba projekata i tehnička pomoć u provedbi projekata

Ako imate sreće naći se u toj slatkoj muci koja se zove provedba projekta, želimo vam puno uspjeha! Ako i samo pomislite da vam je potrebna pomoć – tu smo za vas. Nudimo vam cjelokupnu uslugu upravljanja provedbom projekta u skladu s ugovorom projekta, što podrazumijeva, među ostalim, koordinaciju projektnih aktivnosti, pomoć u pripremi izvješća, vođenje brige o pravovremenosti izvršenja planiranih aktivnosti, savjetovanje temeljem primjera dobre prakse i dr.

Razvoj projektnih prijedloga i tehnička pomoć u pripremi projektnih prijedloga

Projekt nije ideja u glavi, niti bilješka na papiru. Da bi nešto postalo projekt potrebno je detaljno promisliti o tome što (aktivnosti) će se raditi, zašto (svrha projekta), u kojem periodu (vremenski okvir) i koja su nam sredstva za realizaciju istoga potrebna (resursi). Da bi utvrdili potencijal vaše projektne ideje da izraste u projekt, rado ćemo sjesti s vama za isti stol, a nakon toga za vas ćemo i izraditi cjelokupnu projektnu prijavu i voditi vas kroz postupak pribavljanja sve potrebne popratne dokumentacije.