Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 11:48

JAVNI POZIV za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade glavnog projekta i prijavne dokumentacije za ugradnju FOTO-NAPONSKIH SUSTA VA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE na OBITELJSKE KUĆE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: "FZOEU") najavio je sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama za zadnji kvartal 2019. godine.

Javnim pozivom Varaždinska županija prikuplja iskaz interesa za sufinanciranje izrade glavnog projekta i prijavne dokumentacije za ugradnju sunčanih elektrana s namjerom da osigura mogućnost što većem broju svojih građana izradu kvalitetne tehničke i prijavne dokumentacije na najavljeni natječaj FZOEU. Na taj način zainteresirani građani bit će u mogućnosti izvršiti prijavu na natječaj FZOEU u najkraćem mogućem roku nakon otvaranja prijave na natječaj.

Korisnici sredstava će ugradnjom sustava sunčanih elektrana na krovove obiteljskih kuca samostalno proizvoditi električnu energiju te ostvariti dodatnu financijsku korist smanjenim računima za potrošnju električne energije.

 

Za uspješnu prijavu na Javni poziv i ostvarivanje prava na bespovratna sredstva korisnici sredstava moraju imati svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz zakonitost (legalnost) i vlasništvo obiteljske kuće, prebivalište na toj adresi te ukoliko su suvlasnici suglasnost ostalih suvlasnika kuće.

Maksimalan ukupan iznos bespovratnih sredstava koje je moguće ostvariti po Javnom pozivu je 50% troška izrade glavnog projekta za ugradnju sunčane elektrane i prijavne dokumentacije na predstojeći natječaj FZOEU a maksimalno do 5.000,00 kn po korisniku sredstava.

Pravo na dodjelu bespovratnih sredstava ostvaruju korisnici sredstava koji pravilno popune obrazac putem mrežnih stranica Varaždinske županije te koji do 10.09.2019. godine dostave na adresu Varaždinske županije ponudu za izradu glavnog projekta za ugradnju sunčane elektrane na obiteljsku kuću i ponudu za izradu prijave na predstojeći natječaj FZOEU.

Ponude se dostavljaju na adresu Varaždinske županije: Varaždinska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, financije i europske poslove, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin u zatvorenoj omotnici na kojoj moraju biti vidljivi i podaci prijavitelja.

Za pripremu prijavne dokumentacije korisnici sredstava mogu se obratiti Agenciji za razvoj Varaždinske županije (AZRA d.o.o.), na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili brojeve telefona 042/ 422 200 ili 091 2390 659, gdje mogu dobiti sve potrebne i podrobnije informacije o natječaju.

Dokument javnog poziva možete pročitati ovdje.

Posljednja izmjena: Srijeda, 28 Kolovoz 2019 12:11

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza