Utorak, 11 Veljača 2020 06:50

U petak besplatno predavanje o unapređenju peradarske proizvodnje u Županijskoj palači u Varaždinu

Varaždinska županija u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Hrvatskim veterinarskim institutom organizira predavanje i edukaciju o unapređenju peradarske proizvodnje.

Predavanje i edukacija za poljoprivrednike i sve druge zainteresirane je besplatno, a bit će održano u petak, 14. veljače, u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a ugostit će stručnjake Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Zlatko Janječić i doc. dr. Dalibor Bedeković te Hrvatskog veterinarskog instituta Tihomir Zglavnik, dr. vet. med.

 

Predavanje donosi korisne teme  koje će slušateljima ponuditi savjete o tome kako unaprijediti peradarsku proizvodnju, podići konkurentnost OPG-ova, uvesti nove tehnologije povezane s dobrobiti peradi, zašto slobodni uzgoj donosi dodatnu vrijednost i kako uvođenjem menadžmenta uzgoja povećati prodaju mesa i jaja.

Posebna pozornost skrenut će se na važnost očuvanja uzgoja zagorskog purana, kokoši hrvatica i dravske guske, izvornih hrvatskih pasmina peradi, pri čemu će Županija provesti konkretnu mjeru, plasman i promociju kvalitete proizvoda na lokalnim i državnim manifestacijama.

 

Posljednja izmjena: Utorak, 11 Veljača 2020 09:31

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza