Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 10:00

Započela energetska obnova Minerve

Nakon 40 godina bez ulaganja, počinje 83 milijuna kuna vrijedna energetska obnova objekta Minerva, a riječ je o 30.000 kvadrata koji danas više ne zadovoljavaju standarde.

Ovom obnovom potrošnja primarne energije smanjiti za 59,66% u odnosu na godišnju potrošnju energetske obnove, što će dovesti do značajnih godišnjih ušteda, a objekt će uz nužnu obnovu bazena i unutrašnjosti - postati tržišni konkurentniji odnosno biti (ponovno) generator prihoda.

 

Vrijednost projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će se bespovratim sredstvima pokriti oko 65 posto toga ukupnoga iznosa s PDV-om. 37,8 milijuna kuna Varaždinska županija ishodila je naime od Europske unije, a 10 milijuna kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ostatak sredstava morat će osigurati iz vlastitih izvora.

U postupku javne nabave građevinsko-obrtničkih radova došlo je do prekoračenja procijenjene vrijednosti investicije za 9,1 milijun kuna (uključeno s PDV-om), što će se nadoknaditi kreditom od 10 milijuna kuna, čije podizanje je odobrila Županijska skupština kod Zagrebačke banke, uz početk od 12 mjeseci, kamatu od 1,5  posto, te rok otplate od 14 godina.

Župan Radimir Čačić na istoj sjednici Županijske skupštine najavio je i rekonstrukciju i opremanje unutrašnjosti „Minerve“, te obnovu bazena, a početi će i izgradnja novog objekta ukupne vrijednosti veće od 240 milijuna kuna - Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s ozlijedama kralježničke moždine.

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza