Utorak, 22 Siječanj 2019 07:14

AZRA sudjelovala na potpisivanju ugovora kojim će Općina Sveti Đurđ krenuti u izgradnju novog dječjeg vrtića

Još u svibnju prošle godine potpisan je ugovor između Općine Sveti Đurđ i Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ugovorom je napravljen prvi korak prema izgradnji novog dječjeg vrtića veličine cca 750 m² sufinanciranog bespovratnim sredstvima od 7.007.000 kuna. Drugi korak prema istome cilju je jučerašnje potpisivanje ugovora između načelnika Josipa Janyja i izvođača radova, tvrtke Mepro.

U 750 kvadratnih metara vrtića moći će se smjestiti 75 djece, od najmlađih pa sve do djece predškolske dobi. Prema riječima načelnika, stanovnicima općine želi se pružiti bolje pogodnosti i jeftiniji vrtić. Također, Općina kroz participacije u iznosu i dodatna ulaganja namjerava pripomoći financiranju – sve to kako bi se spriječilo iseljavanje stanovnika iz Općine.

Izgradnja vrtića projekt je iz operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a pridonosi općem cilju Općine – stvaranju preduvjeta za ruralni razvoj Općine kroz poboljšanje temeljnih usluga i podizanje kvalitete života.

Osim većeg broja djece koji će vrtić biti u mogućnosti primiti u 4 odgojno-obrazovne skupine (3 vrtićke i jaslice), osigurat će se i radna mjesta ravnatelja, pedagoga, sedam odgajatelja, kuhara i spremača.

Općina Sveti Đurđ iza sebe već ima popriličan broj provedenih projekata, a u aktualnom mu pri pisanju projektne prijave te vođenju projekta podršku pruža AZRA d.o.o.

Posljednja izmjena: Utorak, 22 Siječanj 2019 13:48

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza