Utorak, 13 Studeni 2018 13:53

Održan inicijalni sastanak s investitorima iz Republike Koreje

U Županijskoj palači danas je, 13. studenog, održan sastanak delegacije Varaždinske županije s investitorima iz Koreje. Na sastanku su u ime Varaždinske županije prisustvovali župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Varaždinske županije Slađana Miočić i direktor AZRE d.o.o. Borko Mikić.

Tvrtka IL HEUNG koja je zainteresirana za izgradnju tvornice za izradu unutarnjih i vanjskih lampi za vozila, lider je na južno korejskom tržištu s godišnjim prihodom od 77 milijuna eura te ukupno 315 zaposlenik djelatnika. Ovom prilikom, osim posjete i sastanka kod župana Čačića, predstavnici korejske tvrtke obići će i poslovnu zonu Jalžabet u čijem prostoru postoji mogućnost kupnje 2.000 m2 zemljišta. Tvrtka IL HEUNG ima nekoliko tvornica u Koreji i Japanu, a zainteresirana je za izgradnju nove poslovne tvornice u Hrvatskoj, u poslovnoj zoni u Jalžabetu ili u poslovnoj zoni u Africi, točnije u Maroku.

- Naše prednosti su poznate, prisustvo u Europskoj uniji, kvalitetna i educirana radna snaga, blizina njihovih kupaca, no ne želimo i ne smijemo više razgovarati o cijeni radne snage ispod 1.000 do 1.100 eura mjesečno. To je točka od koje trebamo krenuti i tu je, dakako, Maroko povoljniji, no nemaju drugih navedenih prednosti. Ono što mi možemo ponuditi je da u najkraćem mogućem roku osiguramo sve dozvole i tehničke pretpostavke za investiciju koja je vrijedna 2,3 milijuna eura, a koja bi u startu zaposlila 30-ak dobro plaćenih ljudi. Do kraja godine očekujemo njihovu povratnu informaciju – rekao je župan Čačić.

Posljednja izmjena: Ponedjeljak, 14 Siječanj 2019 22:07

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza