Utorak, 24 Listopad 2017 11:17

Održan treći info dan po projektu Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova

Varaždin, 24. listopada 2017. godine – Održan Treći info dan po projektu „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ u Županijskoj palači u Varaždinu.

Projekt „Razvoj mrže podrške korisnika ESI fondova“ financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 10 – Tehnička pomoć. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 1.208.340,10 kuna, odnosno 84,99 posto. Projekt traje 27 mjeseci, odnosno od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine, a provodi ga Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA.

AZRA je je tijekom prve godine provedbe projekta kao pružatelj savjetodavne podrške, sudjelovala u pripremi 9 projekata ukupne vrijednosti 15,1 milijun kuna. Na istom projektu AZRA kroz pružanje savjetodavne podrške sudjeluje u provedbi 3 projekta ukupne vrijednosti 9,2 milijuna kuna, rečeno je na info danu održanom u Varaždinskoj županiji, gdje je istaknuto kako se savjetodavna podrška daje jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i ostalim javnopravnim tijelima na području Varaždinske županije u pripremi i provedbi projekata koji se mogu financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

-U sklopu projekta provode se različite informativne i edukativne aktivnosti namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave, javnopravnim tijelima ali i ostalim zainteresiranim skupinama, kako bi se ojačali njihovi kapaciteti za pripremu i provedbu projekata financiranih iz različitih europskih strukturnih i investicijskih fondova. U protekla tri mjeseca odobreno je puno projekata što je rezultat kako dobre pripreme, tako i dobre suradnje sa Županijom. Projekti se provode na području zdravstva, školstva i energetske obnove, pa pozivam sve javnopravne subjekte da nam se jave, kako bi zajedno što bolje iskoristili sredstva iz EU fondova, kazao je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Na Trećem info danu djelatnici AZRA-e su sudionicima predstavili projekt, objasnili pravila i postupke nabave, uputili ih u izvještavanje, administraciju i upravljanje rizicima, govorili o primjerima dobre prakse te dali pregled otvorenih natječaja od interesa javnopravnim tijelima.

Posljednja izmjena: Utorak, 24 Listopad 2017 13:37

Image Gallery

{gallery}171{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza