Utorak, 17 Listopad 2017 14:47

Započeli radovi u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, financirani ih Europskog fonda za regionalni razvoj

Novi Marof, 17. listopada 2017. godine – Hvalevrijednim projektom izgradnje i opremanja bolnice upravljat će Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA.

Projekt „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof“, povećati će infrastrukturne, tehničke i ljudske kapacitete za pružanje kvalitetne bolničke palijativne skrbi u Općoj bolnici Varaždin, Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, kroz izgradnju i opremanje energetski učinkovitog spojnog objekta i trafostanice, energetsku obnovu Odjela II i III, izgradnju prometnice i opremanje Službe medicinskom opremom. Konkretno, radi se o nova 72 kreveta za palijativnu skrb, koji će ukupni broj kreveta za tu namjenu povećat na 89.

Za financiranje kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“, projekt je prijavila Opća bolnica Varaždin, kojoj je i odobreno 51,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Građevinski radovi biti će završeni u roku od šest mjeseci, nakon kojih slijedi opremanje objekta. Projekt završava 12. rujna sljedeće godine, a to je ujedno i prvi od projekata varaždinske bolnice koji se financiraju iz europskih fondova.

Početnom konferencijom, obilježen je početak projekta „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof“, kojem je cilj povećanje isplativosti i pristupa bolničkoj skrbi za posebno ranjive skupine kroz olakšanje pristupa poboljšanim zdravstvenim uslugama i ustanovama, smanjenje opterećenosti članova obitelji te smanjenje stope bolovanja.

Konferenciji u Novom Marofu nazočili su pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić, koja upravlja projektom. Lukačić je istaknuo kako projekt pridonosi poboljšanju zdravstvenog sustava u Varaždinskoj županiji, ali i jačanju gospodarstva, lokalne zajednice i društva u cjelini.

Posljednja izmjena: Srijeda, 18 Listopad 2017 13:56

Image Gallery

{gallery}168{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza