Srijeda, 11 Listopad 2017 08:25

Obilježeno 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu

Bruxelles, 10. listopada 2017. – Proslavi 10. obljetnice postojanja nazočili su brojni gosti ali i hrvatske zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu.

Ovog se tjedna u srcu Europske unije slavi 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu i 10 godina Predstavništva Slavonije i Baranje, zaslužne za izravnu komunikaciju s europskim tijelima koja odlučuju o odobravanju i usmjeravanju sredstava za razvojne projekte kandidirane za sredstva Europske unije.

Ured hrvatskih regija u Bruxellesu osnovala je Varaždinska županija i Agencija za razvoj Varaždinske županije AZRA d.o.o. 2007. godine s ciljem bolje integracije hrvatskih gradova i županija u europski prostor obuhvaćajući političke, ekonomske i socijalne razine društva.
-Putem Ureda njeguje se međuregionalna suradnja, razvijaju se partnerstva, potpomažu zajednički projekti na razini gradova i županija i prate zbivanja u Europskoj uniji čime se omogućava partnerima da uspješnije koriste sredstva regionalne politike i fondova Europske unije i uvjeren sam da će se aktivnosti Ureda nastaviti s jednakom ili još većom suradnjom kako bi doprinijeli snažnijem razvoju naših regija, rekao je tom prilikom zamjenik župana Robert Vugrin.

Proslavi je nazočio i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA-e d.o.o. Krunoslav Lukačić, koja je osnovala Ured hrvatskih regija u Bruxellesu, s ciljem pružanja tehničko-savjetodavne pomoći županijama, gradovima i općinama, partnerima Ureda.

-AZRA već 12 godina uspješno radi na privlačenju EU sredstava u Varaždinsku županiju, javnom i privatnom sektoru ne bi li osigurali što ravnomjerniji razvoj, a to nam i prema Zakonu o regionalnom razvoju, Agenciji kao regionalnom koordinataru i osnovna zadaća. Zahvaljujem na suradnji Razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, kao i partnerima županijama Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Međimurskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj i gradovima Varaždinu, Rijeci i Koprivnici te Općini Vidovec što uspješno sudjeluju u radu najvećeg Ureda Hrvatskih regija po broju partnera, istaknuo je prilikom obraćanja sudionicima direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, koji se zahvalio i svim dosadašnjim djelatnicima Ureda, Damiru Plešeu, Lei Poljančić, Iris Jakupić, Zvonki Gverić i Andreji Lepen koja trenutno radi u Uredu hrvatskih regija.

Obilježavanju 10 godina Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu i 10 obljetnice postojanja Predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu nazočile su hrvatske zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu, kojima su u znak potpore Uredu darovana domaća licitarska srca. Gosti proslave bili su oduševljeni proizvodima licitarke Slavice Gladović iz Klenovnika, čije je rukotvorine UNESCO proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva.

Posljednja izmjena: Srijeda, 11 Listopad 2017 11:07

Image Gallery

{gallery}166{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza