Srijeda, 06 Rujan 2017 11:00

Uvodna konferencija i provedbena radionica projekta “Ja mogu”

“Ja mogu” – projekt za sustav jednakih šansi za sve učenike

Pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama osigurala je i Varaždinska županija i to zahvaljujući projektu “Ja mogu”. Kako bi se ravnatelje, koordinatore i voditelje računovodstava upoznalo s načinima provedbe projekta, danas su održane uvodna konferencija i provedbena radionica.
Vrijednost projekta je 10.691.224,80 kuna, od čega se 9.835.926,82 kuna ili 92 posto financira iz Europskog socijalnog fonda, a 855.297,98 kuna, odnosno 8 posto, sufinancira Varaždinska županija, a projekt “Ja mogu” provodit će se četiri godine.
– Prijavili smo se na natječaj, bili ocijenjeni s maksimalnih stotinu bodova i dobili maksimalna sredstva, a da bi sve to sad “zarotirali”, odnosno krenuli s realizacijom projekta, morali smo organizirati ovu uvodnu konferenciju za ravnatelje škola i zaposlenike koji će to u operativi provoditi – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak te dodao:
– Ovaj projekt ima svoje ciljane skupine koje će se razlikovati iz godine u godinu – ove školske godine imamo 51 asistenta na 53-oje učenika. Projekt “Ja mogu” provodit će se u 24 osnovne i 5 srednjih škola i moram naglasiti da sam vrlo zadovoljan što je sve prošlo kako treba i što konačno možemo početi s realizacijom – zaključio je zamjenik župana.

Pomoćnici u nastavi važni su jer želimo stvoriti sustav jednakih šansi, da bez obzira na zdravstveno stanje pojedinog učenika on može pohađati nastavu kao i njegove kolege koje te zdravstvene teškoće nemaju, rekao je Miroslav Huđek, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.
– Za nas je to važno i zbog činjenice da je sustav pokazao sposobnost da se može nositi i sa takvim izazovima. Od svih projekata koje provodi Varaždinska županija, ovo su najznačajniji projekti jer zadiru u samu srž ravnopravnosti naših učenika i omogućavaju im normalno pohađanje nastave. Na stranu to što ćemo mi zaposliti 40-ak ljudi – djeca su ta koja su nam najvažnija i njihovi roditelji, jer kad ne bi bilo pomoćnika, sva ta dječica bila bi prepuštena samo neizmjernoj ljubavi svojih roditelja – zaključio je pročelnik Huđek.

 

 

 

Posljednja izmjena: Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 11:30

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza