Četvrtak, 11 Svibanj 2017 06:09

Održan drugi info dan: EU sredstva nadohvat ruke u sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“

U Županijskoj palači Varaždinske županije 08. svibnja 2017. godine, u organizaciji Agencije za razvoj Varaždinske županije održan je drugi  info dan: EU sredstva nadohvat ruke u sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“. Ovom informativno – edukativnom aktivnošću ujedno je i obilježen drugi dan Europskog tjedna u suradnji s Varaždinskom županijom.

Projekt „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“, AZRA-i odobren je u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 kuna, od čega je 1.208.340,10 kuna bespovratnih sredstava, što predstavlja 85% ukupne vrijednosti projekta.

Drugi info dan je organiziran kako bi se sudionicima, predstavnicima javnopravnih tijela s područja Varaždinske županije predstavile sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova te detaljnije upoznalo s procesom upravljanja projektnim ciklusom koji podrazumijeva poznavanje pravila popunjavanja projektne prijavnice i pripremu proračuna projekta. Predstavljeni su i aktualni natječaji i najave natječaja ESI fondova te se sudionike detaljnije upoznalo na koji način mogu samostalno što lakše doći do odgovarajućeg natječaja za njihovu projektnu ideju.

U uvodnom izlaganju o samom projektu predstavnici AZRA-e, pojasnili su kako su AZRA-i kao regionalnom koordinatoru dodijeljena sredstva za pružanje pomoći javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije, kako bi se poboljšali kapaciteti tih tijela za pripremu i provedbu projekata koji su prihvatljivi za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, istaknuo je da je ovaj drugi informativni dan tematski nastavak prvog info dana koji se održao u listopadu prošle godine te ujedno podsjetio prisutne na mogućnost prijave na Poziv za javnopravna tijela koja nam se mogu javiti sa svojom projektnom idejom i od AZRA - e dobiti potpuno besplatnu podršku bilo u  pripremi i/ili provedbi projekta.

Sukladno tome, javnopravnim tijelima u sklopu projekta od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018. godine stoji na raspolaganju 5 stručnjaka AZRA-e koji će im pomoći u razvoju i unaprjeđenju apsorpcijskih kapaciteta za privlačenje i korištenje sredstava iz europskih i strukturnih fondova.

Posljednja izmjena: Četvrtak, 11 Svibanj 2017 06:23

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza