Još u svibnju prošle godine potpisan je ugovor između Općine Sveti Đurđ i Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ugovorom je napravljen prvi korak prema izgradnji novog dječjeg vrtića veličine cca 750 m² sufinanciranog bespovratnim sredstvima od 7.007.000 kuna. Drugi korak prema istome cilju je jučerašnje potpisivanje ugovora između načelnika Josipa Janyja i izvođača radova, tvrtke Mepro.

U 750 kvadratnih metara vrtića moći će se smjestiti 75 djece, od najmlađih pa sve do djece predškolske dobi. Prema riječima načelnika, stanovnicima općine želi se pružiti bolje pogodnosti i jeftiniji vrtić. Također, Općina kroz participacije u iznosu i dodatna ulaganja namjerava pripomoći financiranju – sve to kako bi se spriječilo iseljavanje stanovnika iz Općine.

Izgradnja vrtića projekt je iz operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a pridonosi općem cilju Općine – stvaranju preduvjeta za ruralni razvoj Općine kroz poboljšanje temeljnih usluga i podizanje kvalitete života.

Osim većeg broja djece koji će vrtić biti u mogućnosti primiti u 4 odgojno-obrazovne skupine (3 vrtićke i jaslice), osigurat će se i radna mjesta ravnatelja, pedagoga, sedam odgajatelja, kuhara i spremača.

Općina Sveti Đurđ iza sebe već ima popriličan broj provedenih projekata, a u aktualnom mu pri pisanju projektne prijave te vođenju projekta podršku pruža AZRA d.o.o.

Intenzitet potpore: 100% prihvatljivih troškova

Podnošenje Zahtjeva za potporu: od 18. 7. 2018. do 30. 6. 2019.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za provedbu pripremnih aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje iz lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova. Ciljevi projekata suradnje su razmjena iskustava i primjera dobre prakse, prijenos znanja, poboljšanje kapaciteta LAG-a, promocija inovacija i stvaranje mreža.

Natječaj je otvoren za MPS-ove koji nastoje plasirati svoje proizvode na međunarodno tržište.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status: Otvoren

Datum završetka natječaja: 29.06.2020.

Ovim natječajem pruža se mogućnost certificiranja proizvoda s ciljem veće konkurentnosti na tržištu.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status: Otvoren

Datum završetka natječaja: do 29.06.2020.

Podsjećamo zainteresirane prijavitelje da je natječaj otvoren do lipnja tekuće godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava (7.500.000,00 kuna).

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv

Status: Otvoren

Datum završetka natječaja: do 29.06.2020

Otvoren do: 31.1.2019.

Intenzitet potpore: do 70%

Ukupan iznos raspoloživih sredstava: 10.700.000,00 kuna

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 100.000 eura, odnosno maksimalno do 30.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama.

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza