Blog

Blog (3)

Slobodne objave

Rijetko što u nama budi tako dobar osjećaj kao saznanje da smo najbolje iskoristili svoj radni dan. Dakako, sve počne jasnom slikom o onome što zapravo tog dana namjeravamo postići. Nakon radnog dana vraćamo se kući znajući da smo s liste obaveza prekrižili sve one koje smo trebali, a posljednično tome unaprijed znamo koje nas obaveze čekaju idućeg dana.

No, puno su češći oni drugi dani, kada radni tjedan započinjemo s najboljim namjerama, a nakon toga padnemo u zamku dobre stare rutine. Na kraju dana shvatimo da smo postigli puno manje nego što smo se bojali. Kao posljedicu tome osjećamo stres i pritisak novih obaveza koje se gomilaju.

Potrebno je razviti svjesnost o svojem radu.

Utorak, 22 Siječanj 2019 11:11

10 značajki uspješnih poduzetnika

Written by

Zašto su neki ljudi puno uspješniji od drugih? Radi li se o nekom vanserijskoj sposobnosti ili umijeću koje se stječe rođenjem? Koje su to značajke uspješnih poduzetnika?

Vjerovali ili ne, to je pitanje postalo temeljem istraživanja u kojem je jedan od rezultata pokazao da urođeni talent nekim pojedincima omogućuje da lakše zamjećuju povoljne poslovne prilike, budu skloniji poduzimanju rizika, postanu nadareni prodavači i lakše razvijaju društvene vještine – a sve to potrebno je kako bi se postigao uspjeh u poduzetništvu.

Poduzetništvo nije posao s odredištem. Poduzetništvo je putovanje koje podrazumijeva svakodnevni rast, razvoj i prilagođavanje. Zadati si konkretni cilj značilo bi ograničiti svoje mogućnosti i svoju ambicioznost.

A ograničavanje vlastitih sposobnosti uvijek rezultira stagnacijom.

Budite svjesni svojeg načina razmišljanja

Prepreke možemo prevladati samo ako si najprije priznamo da one postoje. Poželjno je dati si vremena za procesiranje problema, ali nakon toga usmjeriti emocionalnu energiju na nešto korisnije – pronalazak rješenja. Ono o čemu provedemo najviše vremena razmišljajući, postaje naša stvarnost. Upravo zato trebali bismo razmišljati o rješenjima, a ne problemu. Kada naučimo svoje misli usmjeravati na pozitivne stvari i iskustva zbog kojih smo sretni i zahvalni, vrlo je teško izgubiti nadu.

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Vremenska prognoza

Varazdin

Datum i vremenska prognoza